Categorii


Felicitări

Noutăți vezi toate articolele

„Novateca”: beneficiile implementării proiectului în raionul Ștefan-Vodă
„Novateca”: beneficiile implementării proiectului în raionul Ștefan-Vodă
26/03/2015 00:00
Recent, direcția cultură, tineret, sport și turism a desfășurat o ședință de lucru cu bibliotecarii, în ordinea de zi fiind stipulată și analiza implementării proiectului „Novateca” în bibliotecile publice ale raionului. Bibliotecarii raionului, în colaborare cu programul „Novateca”, cu deplina susținere din partea direcției cultură, tineret, sport și turism, președintelui raionului Vasile Buzu, primarilor orașului și satelor au muncit cu ambiție pe parcursul anului 2014 asupra proiectului de modernizare a bibliotecilor publice din raion. În final a venit primul succes – raionul Ștefan-Vodă a fost inclus în program odată cu alte 18 raioane din Republica Moldova.
articol complet
Întrunire cu primarii și managerii instituțiilor preșcolare
Întrunire cu primarii și managerii instituțiilor preșcolare
26/03/2015 00:00
În cadrul ședinței de lucru cu primarii și managerii instituțiilor preșcolare din 24 martie curent la care a participat și dl Vasile Buzu, președintele raionului, au fost abordate mai multe chestiuni importante. Dna Raisa Burduja, șefa direcției învățământ, a informat prezența că practic toate instituțiile preșcolare din raion, cu excepția s. Alava, a beneficiat de ajutorul financiar oferit de Guvernul României pentru repararea și modernizarea grădinițelor din Moldova.
articol complet
Lunarul de combatere a tuberculozei
Lunarul de combatere a tuberculozei
23/03/2015 00:00
Tuberculoza este cea mai contagioasă boală de pe globul pământesc. Oricine se poate îmbolnăvi de tuberculoză. Dar un bolnav de tuberculoză nu este un sacrificat, el se poate vindeca în condiţiile în care urmează tratamentul corect. Tuberculoza nu mai este considerată o boală a sărăciei, oricine poate contacta bacilul Koch. Primele simptome: tuse mai mult de trei săptămâni chiar pe fon de tratament, slăbire în greutate și slăbiciuni, subfebrilitate, temperatura 370-380, tuse cu spută, transpirație. Tuberculoza se transmite pe cale aeriană de la pacientul bolnav sau infectat cu această maladie.
articol complet
„DE LA INIMĂ LA INIMĂ”: ACȚIUNE DE CARITATE LA ȘTEFAN-VODĂ
„DE LA INIMĂ LA INIMĂ”: ACȚIUNE DE CARITATE LA ȘTEFAN-VODĂ
23/03/2015 00:00
Acţiunea de caritate „De la inimă la inimă”, desfăşurată duminică, 22 martie curent, în casa de cultură din or. Ştefan-Vodă, eveniment de o profundă vibraţie sufletească, de caritate, pe fundalul unei muzici de calitate înaltă, vine încă o dată să demonstreze că în raionul nostru ştiu să organizeze acţiuni de o mare rezonanţă, cu multiple efecte. Consemnarea într-o formă de excepţie a jubileului de 50 de ani ai raionului, ale sărbătorilor Ziua femeii, Ziua pedagogului, Gala laureaţilor concursului „Businessmanul anului jubiliar” etc., vin să confirme nivelul calitativ înalt care a fost însuşit cu brio în raion.
articol complet
Lansarea noului proiect în educația incluzivă
Lansarea noului proiect în educația incluzivă
23/03/2015 00:00
Recent, în grădinița nr. 3 din orașul Ștefan-Vodă a avut loc masa rotundă sub genericul „Implementarea educației incluzive în instituțiile de învățământ preșcolar din Republica Moldova”, proiect implementat de programul educațional „Pas cu Pas” și Keystone Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, finanțat de Fundațiile pentru o Societate Deschisă. La aceasta întrunire, moderator fiind dna Ina Maxian, șefa serviciului de asistență psiho-pedagogică Ștefan-Vodă (SAP), au participat specialiștii SAP, managerii instituțiilor preuniversitare și preșcolare din Tudora, specialiștii direcției asistență socială și protecția familiei și grădiniței nr. 3, asistenții sociali din Talmaza, toate persoanele fiind inițiate în problema pusă în discuție.
articol complet

Galerii Foto vezi toate galeriile

Link-uri utile


Ultimele comentarii


Arhiva de noutăți